info Familiefestival 2016

Het Familiefestival is het visitekaartje van onze werking. Waar wij voor staan met onze vrijwilligers werking en wat leeft in onze Kinderbrouwerij tonen we op het festival. Er is plaats voor theater, muziek, dans, circus, magie, authenticiteit, … Kom en geniet!

De Piepkes – De Piepkes betogen 5+ – familievoorstelling ism Stad Poperinge – 16u15 – zaal Rookop

Frederik Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet noemen zichzelf ‘de Piepkes’ omdat ze vinden dat het zo hoort.In een wereld waar kinderen vaak ouder lijken dan hun ouders, waar de staart niet noodzakelijk met de kop verbonden is en waar Klein Pierke zichzelf God waant struinen de Piepkes door het hoge gras. Gewapend met Nederlandstalige liedjes uit eigen knapzak en een mond vol hart bezingen zij de wereld vanuit hun kinderlijke verbeelding. Eerst en vooral omdat ze dat graag doen, niks is zo uitdagend als een fijn lied voor kinderen maken, maar evengoed omdat er nog zoveel liedjes niet zijn geschreven. En omdat ouders ook maar mensen zijn zingen de Piepkes hun liedjes ook voor hen.

http://www.depiepkes.be/

Het Wolk – Stof 4+ – familievoorstelling – 14u15 –zaal Rookop

Het WOLK is een theatergezelschap opgericht in februari 2015 door Sarah Van Overwaelle. Sarah was medeoprichtster van De Nietjesfabriek, het jeugdtheatergezelschap dat in 2015 besloot de deuren te sluiten om artistieke leiders Freek Mariën en Sarah Van Overwaelle nieuwe wegen uit te laten gaan. Nu de fabriek stopt met werken is er nog een klein wolkje uit de schouw geglipt, een nieuwe vzw, Het WOLK. Met dit gezelschap wil Sarah verder haar ideeën de vrije loop laten en een nieuwe grote speler worden binnen het jeugdtheatercircuit.

Stof is een zeer beeldende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar over een stoffige wereld waar vriendschap niet in vraag wordt gesteld. Tot één van de twee figuren toch beslist er alleen op uit te trekken en hun wereld letterlijk in elkaar stort. Een poëtische voorstelling over verlies, zelfs als je niet wou deelnemen, over je vasthechten aan iemand en toch losgeknipt worden, over hoe verschillend we allemaal toch kunnen zijn in één en dezelfde wereld. Een voorstelling die stof geeft tot nadenken … Actrice Lize Pede is docente aan de Kunstacademie van Poperinge.

http://bertvw560.wix.com/hetwolk#!voorstellingen/cyx7

Meandertaal – Bruno 5+

13u30 – 15u30 – 17u30

Een surreële woordeloze papiertheater performance die schemert tussen realiteit en droom. Transformerende papierarchitectuur, pop-up werelden, onthullen de onbegrijpelijke schoonheid en wreedheid van een wereld gezien door de ogen van een jongen, Bruno. Deze voorstelling was als deel van STILL al eens te zien bij ons (try out najaar 2014). Vorige zomer stonden ze op Theater aan Zee.

1Minuutje – Installatie – doorlopend

Deze installatie is een creatie van onze eigen werking. Luister naar de ‘ één minuut’ verhalen over buiten spelen, speeltijd, ravotten en zo meer … Het festival wordt de try-out van dit concept.

CirQue de la Lune – Tir Canard – vanaf 14u – weide

Een absurde kermisattractie voor groot en klein! Laat je verrassen door dit gekke duo … de papa’s vissen en de kindjes schieten … of is het omgekeerd … in ieder geval altijd prijs, altijd prijs … !

https://www.facebook.com/Entresort/

Radio Fresnel – vanaf 13u

Radio Fresnel brengt vergeten glories op uw evenement. Radio voor jonge en oude mensen, voor mooie mensen en minder mooie. Voor lachebekken en doodserieuze mensen. Voor mensen met smaak en mensen met wansmakelijke gedachten. Op een zeer interactieve manier brengt deze roestige radiocaravan leven in de brouwerij.

Kartje Kilo – Straattheater – vanaf 16u

Kartje Kilo brengt straattheater in zijn puurste vorm. We spelen toneel op straat en gaan in interactie met alles wat ademt. Ben je klaar voor het gevaar …

La Fanfare Sevezoo – 18u

Deze fantastische bende vrienden uit Duinkerke (FR) sluit ons festival af en dit voor de 2de maal. Ze doen dit op onnavolgbare wijze met heel veel ambiance! C’est vraiment phénomenal ce festivale …

Tafelgoochelaar Simon – vanaf 14u

Simon deed het voorbije jaar bij ons enkele leuke workshops voor kinderen. En daar is de Kinderbrouwerij heel gevoelig voor. Daarom dat Simon ook een plaatsje kreeg op ons festival. Hij is nog jong maar vol talent en ambitie. Laat je verrassen!

Iepers Kinderorkest – picknickconcert om 12u

Een enthousiaste bende jonge muzikanten o.l.v. Tineke Devoghel

Toonmoment kamp Hedendaagse Dans o.l.v. Céline Verhaeghe – 15u30

Met professionele danseres Céline Verhaeghe gaan we 4 dagen aan de slag rond het thema water. Hopelijk brengt het verfrissing!

De Bajantjs – Accordeonklas uit Mol o.l.v. Ludo Mariën – 16u15

 Ludo Mariën is een naam als een klok in de muziekwereld. De Bajantjs waren vorig jaar al eens te gast bij ons op de koer en zijn de perfecte band voor ons #JongeBrouwers podium in de weide! Geniet van dit concert!

Randanimatie

Mobiele Stokpop

Knutselterras

Vlechtwerkkapsels

Tattoos

Juwelen maken

Zandbak en Waterpartij – Breng je zwemgerief mee

 

Vanaf 11u30 gaat de poort open en we nodigen u graag uit om te komen picknicken bij ons in de weide of op de koer! Drankjes en hapjes kun je indien gewenst bij ons al verkrijgen.

Nieuw dit jaar is dat zowel de inkom als alle voorstellingen gratis zijn. Daarmee willen we de drempel naar alle voorstellingen in zaal nog verlagen!