over ons

De VZW De Fietseling werd opgericht in 1997 met het doel om de beschermde site van de Brouwerij-Mouterij St.-Joris te restaureren en er een herbestemming aan te geven die een hefboom kon zijn voor de leefbaarheid van het dorp. De VZW is erfpachter van de hele site.

De Kinderbrouwerij is een centrum waar gezinnen met kinderen op de eerste rij staan. Wij organiseren voorstellingen, workshops en toeristische activiteiten voor families en voor groepen met volwassenen en kinderen. Er is ook een gezellige familiekroeg met tientallen spelletjes (meestal eigen creaties geïnspireerd op de Westhoek) die je kan spelen binnen en buiten op de koer.

In 2011 werd de restauratie van het brouwerijgedeelte afgerond. Tegen 2016 hoopt de VZW ook de mouterij met imposante mouttoren te kunnen wederopbouwen.

De VZW wordt hiervoor gesubsidieerd door de Stad Poperinge, de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap. Er was ook een aanzienlijke inbreng van de familie Camerlynck, eigenaars van de site. In het verleden was er ook steun van de Europese Gemeenschap en van particulieren via een projectrekening van de Koning Boudewijn Stichting.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s