Kinderen & Oorlog

Wij hebben een verteltheaterwandeling uitgewerkt rond “Kinderen & Oorlog”. Reningelst bevond zich tijdens de Eerste Wereldoorlog vlak achter het front van Ieper. Het leven van de kinderen veranderde compleet. De scholen gingen dicht, meesters vertrokken naar ’t front en de nonnen vluchtten naar Frankrijk. Veel kinderen werden naar de schoolkolonies in Frankrijk gestuurd, zij die achterbleven leefden tussen de duizenden Britse soldaten die het dorp overspoelden.

In deze muzikale vertelwandeling, vertellen en bezingen Wim en Trui Chielens het verhaal van een dorp in de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van kinderen. Het programma duurt 1u30. Ervoor of erna kan je picknicken in de familiekroeg van de Kinderbrouwerij .  We weten ons aan te passen! Het kan voor kinderen van vierde, vijfde en zesde leerjaar het basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs. Kostprijs is €200.

Een andere mogelijkheid is dit te combineren met een (al of niet geleid) bezoek aan de WOI-sites van Poperinge: Lijssenthoek, Talbot House, de Dodencellen, … Zie: http://www.toerismepoperinge.be/nl/pagina/3017/woi.html

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s